Bulgarian English

Инфо: Вашият браузър не приема бисквитки, което ще Ви попречи да слагате продукти в кошницата си.

Краве масло Золотой Резерв с пектин, 80гр

 ( Manufacturer )
Краве масло Золотой Резерв с пектин, 80гр
Вижте изображението в пълен размер





Пълномаслено краве масло с пектин – здравословен вкус във всяка хапка! Намажете го върху хляб или крекер, добавете го към ястието, което приготвяте... Поднесете своето ястие с мисъл за своето здраве!   

Защо краве масло и пектин

Пълномасленото краве масло съдържа в себе си равни количества Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които спомагат за намаляване нивата на холестерола, спомага за намаляване на възпалителните процеси, поддържат хормоналния баланс, правилното функциониране на мозъка и нервната система. Кравето масло съдържа витамин  А, който е много полезен за косата, очите и кожата, както и витамини D, E и К. Кравето масло не съдържа нито една от транс-мазнините свързани с т.нар. „лош” холестерол. Две супени лъжици масло, имат около 8g мазнини, от които около 30% са мононенаситени мазнини, същите мазнини като при зехтина.   

Пектинът е вид захар, която може да бъде намерена в различни количества във всички растения. Той е богат на фибри въглехидрат, който спомага за намаляване на холестерола в кръвта, подобрява функцията на дебелото черво, забавя процесите на храносмилането и изпразването на стомаха, което от своя страна увеличава чувството за ситост.

Опитайте нашите рецепти с краве масло с пектин!

 

Мини ябълков щрудел с бутер тесто

Необходими продукти

3-4 ябълки

80g краве масло с пектин

бутер тесто

захар на вкус

канела

1 ванилия

½ кафена чаша орехи

2-3 натрошени на прах бисквити

жълтък за намазване

пудра захар

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, нарязват се на малки кубчета и се почистват от семките. Ябълките могат да бъдат и настъргани

Половината от кравето масло с пектин се изсипва в тиган с незалепващо покритие и след като се разтопи към него се прибавят парчетата ябълки. Добавят се 3-4с.л. вода. След като водата изври и ябълките поомекнат се добавя захарта и се разбърква докато се разтвори. Така ябълките ще се карамелизират леко.

Тиганът със сместа се отстранява от котлона и към него се добавят орехите, канелата, ванилията и бисквитите. Сместа се разбърква и се оставя да поизстине.

Бутер тестото се разстила и се намазва с разтопеното краве масло с пектин, след което с остър нож се разрязва на квадрати.  Във всеки един квадрат поставяме по малко от ябълковата смес и защипваме срещуположните ъгли на квадрата един в друг. Така получените пакетчета се нареждат в тава с хартия за печене и се намазват с жълтък. Пекат се 180-190°C за 35-40 минути до получаването на хубав кафеникав загар отдолу и отгоре. Щруделите се изваждат веднага от фурната и се оставят на решетка, за да изстинат.

След като вече не са толкова топли, се поръсват с пудра захар и са готови за поднасяне.  

 

 

 

Съставки: краве масло 99%, пектин 0,5%, вода.

Хранителна информация  за 100g продукт

Енергийна стойност

3034kJ/ 737 kcal

Мазнини  

от които наситени  мастни киселини                               

81g

54g

Въглихидрати

от които захари

0.9g

0.7g

Белтъци                               

0.8g

Сол

0.0g

Влакнини (фибри)

0.5g