Bulgarian English

Инфо: Вашият браузър не приема бисквитки, което ще Ви попречи да слагате продукти в кошницата си.

Биволско сирене Золотой Резерв със зехтин и черен трюфел, 80гр

 ( Manufacturer )
Биволско сирене Золотой Резерв със зехтин и черен трюфел, 80гр
Вижте изображението в пълен размер





Биволското мляко е един от най-висококачествените млечни продукти със своите отлични хранителни стойности и полезни качества. А продуктите, произведени от него запазват в състава си качествата на суровината и представляват истинско кулинарно изкушение.

Нашата селекция от висококачествено сирене произведено от биволско мляко и овкусено с черен трюфел, прави това биволско сирене изкусително и незаменимо за всяка трапеза и повод!

Защо биволско сирене и черен трюфел

Биволското сирене превъзхожда редица храни не само от растителен, но и от животински произход, защото има уникален състав, ценни хранителни и лечебни качества – подобрява обмяната на веществата в организма, повишава апетита, спомага за намаляване на т.нар. „лош” холестерол и нормализиране дейността на червата и стомашното здраве, а също спомага и за предпазване от анемия и защитните сили на организма. А поради по-високата устойчивост на биволите на заболявания, биволското мляко и продуктите произвеждани от него са по-здравословни в сравнение например с кравето мляко.

Биволското сирене е продукт с много високо съдържание на протеин и млечна мазнина. В биволското сирене съотношението между наситени и ненаситени мастни киселини, на заменимите и незаменимите аминокиселини е много по-добро от сиренето произведено от други видове мляко. В него няма каротин, поради което е по-бяло, но за сметка на това е богато на витамини А, C, D и Е и е богат източник на калций.

Поради интензивния си и силен аромат, трюфела се използва в малко количество за овкусяване на различни ястия. Трюфела може да бъде консумиран както пресен и суров, така и след като е бил замразен или е бил използван за производството на други продукти (обикновено се използва черен трюфел) като трюфелово олио, трюфелово масло, трюфелова сол, трюфелов мед, трюфелова алкохолна напитка и други. Трюфела и продуктите произведени от него се използват за овкусяване например на различни сосове, меса, спагети, салати, пържени яйца, ризото, пастети (предимно гъши), сирена и други.

Опитайте нашите рецепти с биволско сирене с черен трюфел!

 

Биволско сирене в пергаментова хартия

Необходими продукти за 1 порция

80g биволско сирене с черен трюфел

4-5 кръгчета домат

краве масло

Начин на приготвяне

Върху парче хартия за печене се поставят 2-3 резена домат, върху него се поставя биволско сирене с черен трюфел и отново се поставят резени домат. Завършва се с малко краве масло.

Хартията се завива добре, така че съставките да са добре увити и се поставя в тавичка в предварително загрята фурна за около 10 минути.

Сервирайте в дълбока чиния с подходяща салата, препечена филия хляб и други.

 

Съставки: биволско сирене (биволско мляко, закваска, мая, сол)  84%, маслиново масло (зехтин) 9,5%, черен трюфел 6,5%


Хранителна информация  за 100g продукт

Енергийна стойност

1224 kJ/ 296kcal

Мазнини  

от които наситени  мастни киселини                               

26g

14g

Въглихидрати

от които захари

3.4g

3.4g

Белтъци                               

12g

Сол

2.5g