Bulgarian English

Инфо: Вашият браузър не приема бисквитки, което ще Ви попречи да слагате продукти в кошницата си.

Краве масло Золотой Резерв със зехтин и черен трюфел, 80гр

 ( Manufacturer )
Краве масло Золотой Резерв със зехтин и черен трюфел, 80гр
Вижте изображението в пълен размер





Пълномаслено краве масло с изтънчена нотка черен трюфел и очарованието на зехтина – винаги правилното допълнение към отличното ястие.

Намажете го върху хляб или крекер, добавете го към ястието, което приготвяте... Усетете неповторимият вкус и наситения аромат на храната с краве масло със зехтин и черен трюфел!   

Защо краве масло, зехтин и черен трюфел

Пълномасленото краве масло съдържа в себе си равни количества Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които спомагат за намаляване нивата на холестерола, спомага за намаляване на възпалителните процеси, поддържат хормоналния баланс, правилното функциониране на мозъка и нервната система. Кравето масло съдържа витамин  А, който е много полезен за косата, очите и кожата, какво и витамини D, E и К. Кравето масло не съдържа нито една от транс-мазнините свързани с т.нар. „лош” холестерол. 2 супени лъжици масло, имат около 8g мазнини, от които около 30% са мононенаситени мазнини, същите мазнини като при зехтина.   

От дълбока древност маслиновото дърво е извор на очарование, възхищение и магическо обаяние. Сокът от неговите плодове – зехтинът – е изконен символ на здраве, дълголетие и красота. Неслучайно Омир го нарича "течно злато". Зехтинът е най-здравословната и най-бедна на калории мазнина. Богат е на линолова и олеинова киселина, витамин Е, фосфор, желязо, белтъчини, минерали. Зехтинът е богат на полиненаситени мастни киселини и редки мононенаситени есенциални мастни киселини. Но не само тези киселини придават лечебните свойства на зехтина. Важна роля играят и съдържащите се в него неосапунени липиди.

Поради интензивния си и силен аромат, трюфела се използва в малко количество за овкусяване на различни ястия. Трюфела може да бъде консумиран както пресен и суров, така и след като е бил замразен или е бил използван за производството на други продукти (обикновено се използва черен трюфел) като трюфелово олио, трюфелово масло, трюфелова сол, трюфелов мед, трюфелова алкохолна напитка и други. Трюфела и продуктите произведени от него се използват за овкусяване например на различни сосове, меса, спагети, салати, пържени яйца, ризото, пастети (предимно гъши), сирена и други.

Опитайте нашите рецепти с краве масло със зехтин и черен трюфел!

Сандвич с телешко филе и краве масло със зехтин и черен трюфел

 

необходими продукти:

1кг телешко филе, подравнено и завързано с конци

80гр краве масло със зехтин и черен трюфел

сол и черен пипер

2 дълги багети

40гр пармезан

салата рукола

 

начин на приготвяне:

Фурната се пуска на максимална мощност да загрее. През това време сложете месото в плитка тавичка и подсушете горната му страна с хартия. С ръка намажете добре месото с краве масло и поръсете с 1 ½ ч.л. сол и 1 ½ ч.л. черен пипер. Изпечете месото 22 минути за алангле и 25 минути за средно изпечено месо.

Изпеченото месо се изважда от фурната и се покрива плътно с алуминиево фолио за 15 минути, за да почине. След това се махат конците и филето се нарязва на филийки от по 0,5см.

Багетите се разполовяват надлъжно, като долната страна се намазва обилно с краве масло с черен трюфел. Отгоре се нареждат парчета филе, наръсва се отново със сол и пипер на вкус, поръсва се с парчета пармезан и се завършва с рукола.

Багетите се нарязват на 3-4 места и се сервират.

 

Съставки: краве масло 75%, зехтин  18,5%, черен трюфел 6,5%

Хранителна информация  за 100g продукт

Енергийна стойност

2950 kJ/ 717kcal

Мазнини  

от които наситени  мастни киселини                               

79g

44g

Въглихидрати

от които захари

0.6g

0.6g

Белтъци                               

1.0g

Сол

0.0g